ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Печени свински ребърца със сладка марината

Печени свински ребърца със сладка марината

02/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Свинско в сладка марината - една любовна история, която си струва да бъде разказана"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1. 4 кг ребра
  • портокали - 2 бр.
  • соев сос - 4 с.л.
  • мед - 4 с.л. течен
  • горчица - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцедете сока на портокалите, разбъркайте го с меда, соевия сос и горчицата и поръсете маринатата с черен пипер и сол.

Разрежете ребърцата, наредете ги в йенска тенджера, залейте ги с маринатата и ги сложете в хладилника да пренощуват.

Прехвърлете ги в тавичка, залейте ги с част от маринатата и ги печете 30 мин. в предварително загрята на 175 градуса фурна.

Намалете фурната до 150 градуса и печете свинските ребърца още един час, като ги поливате от време на време с останалата марината.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: