Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Рулца»Яйчено руло по корейски

Яйчено руло по корейски

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Яйчено руло по корейски7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Сервирайте яйченото руло със соев сос, комбинацията е чудесна. Да ви е сладко!"

Необходими продукти

  • яйца - 5 бр.
  • моркови - 1/2 среден на размер
  • зелен лук - 1/2 стрък
  • сол - 1 ч.л.
  • олио
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук и морковът се режат на много ситно, дори морковът може да се настърже на ренде, ако не можете да го режете на дребно. В дълбока купа се чукват яйцата и се разбиват, но не много.

Прибавят се лъкът и морковът и солта и се разбърква пак. Използвах тиган за палачинки, като намазних със салфетка и изсипах 1/4 от сместа в загрятия тиган и с помощта на силиконова шпатула навих на руло, но не го завих до края.

След това намазах пак тигана и изсипах същото количество от яйчената смес и когато побелее, отгоре навивам пак. Като започвам от страната, в която е първото навито яйчено руло. И така, докато свърши сместа и се получи голямо яйчено руло.

Притискайте хубаво, когато навивате рулото. Накрая слагам в голяма чиния и оставям да изстине. Не режете рулото, докато е топло, защото може да се разпадне. Сервирайте със соев сос, комбинацията е чудесна. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: