Сурова туршия от карфиол и моркови

21/08/2019
"Това им е хубавото на туршиите, те никога няма да ви се разсърдят, че обичате тази сурова туршия от карфиол и моркови повече от останалите "
  • Приготвяне180 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо195 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 744
  • Преглеждания за месеца7486
  • Преглеждания за седмицата1883
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карфиол - 5 кг
  • моркови - 5 кг
  • целина - 10 - 12 стръка
  • оцет - 400 мл
  • вода - 5. 5 л
  • бахар - 10 - 15 зърна
  • черен пипер - 20 - 25 зърна
  • сол - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Остържете леко морковите, нарежете по-големите на парчета с дължина 5-6 см, а малките оставете цели и измийте и накъсайте карфиола на розички.

Подредете зеленчуците плътно в 3-литрови буркани, като между тях сложете клончета целина.

Сварете марината от водата, оцета, солта и зърната черен пипер и бахар, охладете я и залейте зеленчуците.

Преди да ги затворите, ги оставете да престоят 12 часа, за да поемат от марината.

Долейте бурканите до ръба и ги затворете, без да ги стерилизирате. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар