Шоколадова торта

21/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо318
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 75 г
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • кристална захар - 75 г
  • За глазурата
  • натурален шоколад - 250 г
  • сметана - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксера в дълбок съд яйцата и захарта, постепенно прибавете брашното с бакпулвера и продължете да разбивате.

Излейте тестото в намаслена форма и печете 15 мин. в загрята на 170 градуса фурна.

Намажете готовия блат за торта с разтопения на водна баня шоколад, разбъркан със сметана, и оставете тортата да престои на хладно място 4 часа.

Преди да поднесете шоколадовата торта, може да я украсите според въображението си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар