Шоколадова торта

Шоколадова торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - 75 г
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • кристална захар - 75 г
  • За глазурата
  • натурален шоколад - 250 г
  • сметана - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксера в дълбок съд яйцата и захарта, постепенно прибавете брашното с бакпулвера и продължете да разбивате.

Излейте тестото в намаслена форма и печете 15 мин. в загрята на 170 градуса фурна.

Намажете готовия блат за торта с разтопения на водна баня шоколад, разбъркан със сметана, и оставете тортата да престои на хладно място 4 часа.

Преди да поднесете шоколадовата торта, може да я украсите според въображението си.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: