ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Яхния със зелен фасул и пилешко

Яхния със зелен фасул и пилешко

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5405
Яхния със зелен фасул и пилешко
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
29/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"И понякога всичко, от което имаме нужда е някой да ни покани на топла яхния със зелен фасул и пилешко"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • пилешко месо - 400 г
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се зелен фасул и го срязваме на парчета. Картофи нарязваме на кубчета, лук - на ситно , морков - на парчета.

Сваряваме пилешки бутчета, обезкостяваме ги и ги накъсваме на мръвки. В тенджера се загрява олио и запържваме лук, морков, зелен боб и картофи.

Добавя се малко вода, да се задушват продуктите. След като изври водата, сипваме доматено пюре, червен пипер и наливаме топла вода до нивото на продуктите.

Когато заври, прибавяме и пилешкото месо и готвим до готовност на зеленчуците. Овкусяваме и сервираме яхнията.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: