Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с карфиол и зелен фасул

Пилешко с карфиол и зелен фасул

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
5113
Пилешко с карфиол и зелен фасул
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Без никакъв проблем ще си хапнем и двойна порция от това пилешко с карфиол и зелен фасул"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • зелен фасул - 250 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • карфиол - 800 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • зелен лук - 1 бр.
  • сусамово масло - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме карфиола на малки парченца и го слагаме в кухненския робот за няколко секунди, за да се пасира, като не прекаляваме.

В загрят голям тиган с мазнина добавяме счукания чесън и накълцания на ситно лук и ги оставяме да покъкрят за няколко минути.

След това прибавяме нарязаните на парченца пилешки гърди, зеления фасул и овкусяваме с черен пипер и сол.

Махаме ястието с пилешко месо от котлона и го овкусяваме със соев сос и сусамово масло.

Пилешкото с карфиол и зелен фасул е много вкусно.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: