Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Карфиол със зелен фасул

Карфиол със зелен фасул

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Карфиол със зелен фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • карфиол - 1 средно голяма глава
  • зелен фасул - 1/0 ч.ч. зелен фасул
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете карфиола на розички и го сварете на пара за 10-12 минути. Докато се вари, в дълбок съд кипнете млякото и добавете нарязания на ситно зеления фасул. Варете до готовност.

Извадете фасула с помощта на решетъчна лъжица и го отцедете.

В подходяща тавичка смесете карфиола и зеления фасул.

На умерен огън разтопете маслото и прибавете брашното. Запържете за около минута и бавно налейте млякото, в което е варен фасулът и разбърквайте енергично. Добавете подправките.

С така приготвения сос залейте зеленчуците и печете 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: