Задушено агнешко с картофи и зелен боб

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
3
1407
27/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо296
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 500 - 600 г
  • лук - 1 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • картофи - 300 г
  • зелен боб - 400 г
  • джоджен - 1 стрък
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • краве масло - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л. равни
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешкото месо (500-600 г), подсушаваме и нарязваме на порционни парчета. Поръсваме ги с черен пипер, количество на вкус. В подходящ съд за пържене наливаме олио (3-4 с.л.) и слагаме да запържим порциите агнешко месо.

Като се запържат, ги изваждаме от мазнината (която запазваме) и слагаме месото в подходящ за печене съд с капак. Поръсваме агнешкото със сол, червен пушен пипер (1 ч.л.) и брашно (1 с.л.). Слагаме почистени и измити цели стръкове зелен лук и джоджен (който харесва, може да ги сложи нарязани на ситно).

Наливаме топла вода (2 ч.ч.) и слагаме капак на тавичката (може да сложим алуминиево фолио за печене вместо капак.) Поставяме тавичката във фурната и включваме на 200 градуса да се пече. През това време почистваме зеления боб (400 г), измиваме, нарязваме на парченца и бланшираме във вряща вода за 5 минути.

После сипваме боба в цедка и обливаме със студена вода. Оставяме да се отцеди от водата. Когато се отцеди, задушаваме в олиото от пържене на агнешкото месо, като слагаме и настърган лук, черен пипер, червен пипер и брашно (1 с.б.). Картофите белим, измиваме и нарязваме на средни по големина парчета.

Като се запече агнешкото месо за 30-35 минути, изваждаме тавичката от фурната. Махаме внимателно фолиото или капака (внимаваме да не се изгорим от горещата пара). Слагаме при агнешкото месо зеленият боб и картофите и наливаме 1 ч.ч. топла вода. Печем още до готовност и предпочитаната гъстота.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар