Начин на приготвяне
Пилешкото филе (600 г може по-малко или повече да е филето), измиваме, подсушаваме и нарязваме на малки парченца. В касерола наливаме олио (2-3 с.л.) и като се нагрее, слагаме да запържим пилешките хапки.
Когато са готови, дръпваме съда от котлона. Картофите (700 г), белим, измиваме и нарязваме на кръгчета. Слагаме в тенджерка, наливаме вода и ръсваме щипка сол и щипка куркума.
Варим картофите до полуготовност, като внимаваме да не ги преварим. Когато са готови, отливаме водата. Малка тавичка намазваме с мазнина. Редим в тавичката, ред от половината картофи.
Отгоре слагаме запържените пилешки хапки и отново редим другата половина картофи. В касеролата от пържене на пилешкото филе, сипваме съдържанието на пакетче Малки тайни Маги за спагети Карбонара (1 бр.).
Наливаме прясно мляко (250 мл) и разбъркваме добре. Изливаме сместа при картофите и пилешкото филе. Слагаме тавичката в нагрята силна фурна и печем, докато изври течността.
Изваждаме тавичката от фурната, поръсваме запеканката с настърган кашкавал (100 г. или повече по вкус) и връщаме във фурната да се запече леко кашкавалът. Сервираме запеканката с гарнитура по вкус.