Начин на приготвяне
Измийте картофите с четка, разрежете ги наполовина по дължина, наредете ги в застлана с хартия за печене тава, напръскайте ги с 2 с.л. олио, поръсете ги със сол и черен пипер и ги печете 30 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна, като ги обръщате периодично.
В голям тиган сгорещете останалото олио и изпържете в него за 7-8 мин. измитото и нарязано на лентички пилешко филе, като го разбърквате непрекъснато, като накрая го поръсете със сол, червен и черен пипер.
Разбъркайте печените картофи, тънките ивички чушка и колелцата лук, отцедената царевица и пилешкото и разпределете салатата по чиниите.
Разбийте сметаната с черен пипер и сол и я поднесете в отделен съд, като добавка за тази топла салата.