Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай със спанак и сирене

Пай със спанак и сирене

Пай със спанак и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • орехи - 1 ч.ч.
  • масло - 80 г
  • спанак - 200 г
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • течна сметана - 50 мл
  • синьо сирене - 100 г
  • пармезан - 30 г
  • моцарела - 150 г
  • кашу - 50 г
  • чери домати - 5 - 6 бр.
  • балсамов оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ядките се смилат фино. Разбъркват се с маслото и се замесва на тесто.

Разстила се на тънък слой по дъното и стените на формата за печене и се слага да се пече 15 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса, с вентилатор. Блатът се изважда и се оставя да изстине.

В тиган се запържват гъбите и лукът, добавя се ситно нарязаният спанак и се разбърква. Добавя се кашуто, сметаната и намачкното синьо сирене и пак се разбърква.

Плънката се разпределя върху блата. Отгоре се слагат резени моцарела. Запича се за 15 минути на 180 градуса.

По време на печенето се добавят чери доматите – разполовени и напръскани с оцет. След като и те се запекат, паят се изважда.

Поръсва се с настърган пармезан.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: