Начин на приготвяне
Ядките се смилат фино. Разбъркват се с маслото и се замесва на тесто.
Разстила се на тънък слой по дъното и стените на формата за печене и се слага да се пече 15 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса, с вентилатор. Блатът се изважда и се оставя да изстине.
В тиган се запържват гъбите и лукът, добавя се ситно нарязаният спанак и се разбърква. Добавя се кашуто, сметаната и намачкното синьо сирене и пак се разбърква.
Плънката се разпределя върху блата. Отгоре се слагат резени моцарела. Запича се за 15 минути на 180 градуса.
По време на печенето се добавят чери доматите – разполовени и напръскани с оцет. След като и те се запекат, паят се изважда.
Поръсва се с настърган пармезан.