Малки банички във формички за кейкчета

24/06/2019
Илияна Димова
отИлияна ДимоваЕнтусиаст1221005
"Баничките ни може да са модерни, но са си със същия познат и обичан вкус - проверете сами "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции24
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо400
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата (5 бр.) и към тях прибавяме кисело мляко (3 с.л.) и бакпулвер (1 к.л.). Разбъркваме с вилица и слагаме натрошено сирене (400 г). Смесваме добре всички съставки.

Приготвяме формички за кейкчета, които намазваме отвътре с олио.

Разстиламе на масата корите за баница (1 пакет). Ако искаме да са малки баничките, всяка кора срязваме на половина.

Вземаме половин кора, намазваме с олио, леко я понамачкваме с ръце на топка и хубаво намокряме с плънката, като внимаваме много да не сплескваме. Слагаме във формичка за мъфини и така приготвяме всички банички.

Подреждаме напълнените формички в голяма тава. Ако остане от плънката я разпределяме отгоре на всяка баничка (може да използваме четка за намазване).

Поръсваме баничките със сусам. Отгоре слагаме малки парченца краве масло. Изпичаме баничките в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.

Ако искаме баничките да са по-меки, минута преди да ги извадим от фурната, ги намазваме хубаво с вода с четката. Сервираме баничките с кисело мляко или айрян.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар