Зелен боб на фурна

АнабелАнабел
Експерт
443
4
62
24/06/2019
"Постни изкушения за любителите на традиционната Българска кухня - да ви е вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 293
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на дребно, а обеленият морков на колелца. Слагат се в тиган и се задушават. Когато омекнат към тях се прибавят нарязаните на филийки чесън и почистеният и нарязан зелен боб. Налива се съвсем малко вода и тиганът се похлупва.

Картофите се обелват и се нарязват на средно големи парчета, след което се слагат също в тигана.

След около десет минути се прибавят нарязаните консервирани домати (може и пресни), червеният пипер и размитото с малко вода брашно.

Зеленчуците се прехвърлят в тавичка, добавя се още малко вода, нарязаните на дребно копър и магданоз и ястието се поставя във фурната.

Пече се на 200 градуса за около 50 минути или до готовност на картофите и боба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар