Френски питки с пълнеж

19/08/2019
"Какъв е пълнежът ще запазим в тайна, гарантираме обаче, че ще ви хареса и то много "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете да заври 250 мл вода с 1 ч.л. сол, прибавете маслото, сипете наведнъж брашното и разбъркайте добре.

Оставете да изври водата, като бъркате непрекъснато, докато се получи тесто и когато то започне да се отделя от стените на тенджерата, добавете едно по едно яйцата, като разбърквате всяко яйце добре, преди да прибавите следващото.

Тестото трябва да стане меко, ако се получи много сухо, прибавете още ½ яйце.

Гребвайте с лъжица от тестото и с помощта на друга сипвайте парчета от него в намаслена тава.

Намажете всяка питка с жълтък и ги печете във фурна 15 мин. на 180 градуса, 5 мин. на 200 градуса, 6-8 мин. на 220 градуса, докато бухнат и се зачервят.

През това време разбъркайте майонезата със сметаната, затоплете сместа, прибавете ситно нарязаните магданоз и естрагон и поръсете със сол и черен пипер.

Цепнете наполовина готовите малки питки и ги напълнете с крема.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар