Задушен див заек по селски

03/07/2019
Приготвяне50 мин.
Готвене200 мин.
Общо250 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо523
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре моркова, целината и лука, нарежете ги на кубчета и ги сложете в подходяща по обем тенджера.

Добавете карамфила, дафиновия лист, розмарина и босилека, налейте виното и след като кипне маринатата, я свалете от огъня и я изстудете.

Залейте с нея нарязания на порции заек и го мариновайте 24 часа, след което го извадете и го подсушете.

Маринатата отново кипнете и я прецедете.

Загрейте зехтина в тенджера, запържете месото до златисто, изхвърлете мазнината, на нейно място сложете ситно нарязаната сланина и продължете да пържите на тих огън.

Добавете бланшираните, обелени и нарязани на кубчета домати и прецедената марината, овкусете със сол и черен пипер и след като ястието кипне, долейте бульона и го задушете около час.

Извадете подготвеното дивечово месо от тенджерата и го поддържайте топло в отделен съд – за предпочитане керамичен.

Загрейте соса в тенджерата до силно кипене заедно със сметаната и бъркайте, докато се посгъсти.

През това време почистете и нарежете гъбите, а чесъна счукайте в хаванче, запържете ги заедно в маслото, поръсете ги с нарязания магданоз и ги извадете.

На тяхно място позапържете хляба, който предварително сте нарязали на крутони.

Разпределете месото на порции, залейте ги със соса, поръсете ги с крутони и ги гарнирайте с чесновите гъби.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар