Начин на приготвяне
Форма с премахващо се дъно с диаметър 20 см.
Разбийте белтъците с пудрата захар на пухкав твърд сняг. За да се получи, съдът, в който ще бъркате, и бъркалките на миксера трябва да са чисти. Бъркайте на ниска степен. Съхранете в хладилник.
2 жълтъка и 2 яйца разбийте със захарта много добре, след което добавете на тънки струи олиото и прясното мляко.
Разбъркайте и сипете по малко брашното и бакпулвера, които сте пресяли предварително.
Добавете кората от лимон и по желание сок от половин лимон.
Преместете сместа във формата за печене и отгоре наредете черешите, които поради това, че са по-тежки, ще паднат по средата или на дъното.
Ако искате те да са навсякъде по сладкиша, увеличете количеството и с помощта на шпатула ги разбъркайте.
Отгоре поръсете с начупения на дребни парчета шоколад.
Изпечете на 180 градуса за около 30 минути.
Охладете за няколко минути сладкиша като през това време преместете белтъците в сладкарски пош и шприцовайте върху сладкиша.
Върнете сладкиша за 15 минути във фурната на 130 градуса.