Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с череши и белтъчна глазура

Сладкиш с череши и белтъчна глазура

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Сладкиш с череши и белтъчна глазура
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр. (2 белтъка се отделят)
  • захар - 1 в.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • прясно мляко - 12 с.л.
  • олио - 12 с.л.
  • брашно - 2 в.ч.
  • шоколад - 50 гр.
  • череши - 16 бр., обезкостени
  • лимонова кора
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма с премахващо се дъно с диаметър 20 см.

Разбийте белтъците с пудрата захар на пухкав твърд сняг. За да се получи, съдът, в който ще бъркате, и бъркалките на миксера трябва да са чисти. Бъркайте на ниска степен. Съхранете в хладилник.

2 жълтъка и 2 яйца разбийте със захарта много добре, след което добавете на тънки струи олиото и прясното мляко.

Разбъркайте и сипете по малко брашното и бакпулвера, които сте пресяли предварително.

Добавете кората от лимон и по желание сок от половин лимон.

Преместете сместа във формата за печене и отгоре наредете черешите, които поради това, че са по-тежки, ще паднат по средата или на дъното.

Ако искате те да са навсякъде по сладкиша, увеличете количеството и с помощта на шпатула ги разбъркайте.

Отгоре поръсете с начупения на дребни парчета шоколад.

Изпечете на 180 градуса за около 30 минути.

Охладете за няколко минути сладкиша като през това време преместете белтъците в сладкарски пош и шприцовайте върху сладкиша.

Върнете сладкиша за 15 минути във фурната на 130 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: