Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Задушено агнешко»Задушено овнешко със зеленчуци

Задушено овнешко със зеленчуци

Задушено овнешко със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • овнешко месо - 1 кг филе от врата
  • спанак - 350 г
  • картофи - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • брашно - 2 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 350 мл
  • олио - 6 с.л.
  • розмарин - 2 ч.л. сух
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте овнешкото, подсушете го, нарежете го на по-едри кубчета, подправете ги с черен пипер и сол, оваляйте ги в брашното, размесено с розмарина, и ги оставете да отлежат.

В голям тиган сгорещете половината олио и изпържете в него овнешките кубчета за около 5-6 мин., докато покафенеят от всички страни, след което ги извадете и ги дръжте на топло.

Загрейте останалото олио в друг дълбок тиган и изпържете в него полукръгчета лук, колелцата моркови, кубчетата патладжан, отцедени от горчивия сок, и парчетата картофи за 10 мин., добавете месото, доматеното пюре и налейте бульона.

След като ястието кипне, го похлупете и го задушавайте 30 мин. на тих огън, като 10 мин. преди финала, махнете капака, сипете измития и нарязан спанак и след няколко минути свалете тигана от огъня.

Поднесете ястието с кисело мляко и препечени филийки хляб.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: