Начин на приготвяне
Оформете хляба на кубчета, изпечете ги без мазнина на тефлонов тиган, разбъркайте ги със ситно нарязаните кренвирши и кубчетата сварено яйце, добавете разбитото сурово яйце и разбъркайте.
Поръсете плънката с черен пипер и сол, размесете я отново, напълнете с нея измитото, подсушено и посолено отвън и отвътре пиле и го зашийте.
Сложете в намазана с олиото тавичка напълненото пиле с кренвирши, намажете го с майонезата и го мушнете да се пече 70 мин. в загрята на 200 градуса фурна, като от време на време го поливате с отделилия се сос ароматното печено пиле.
Извадете готовото пълнено пиле, оставете го да изстине, оформете го на порции и го поднесете, поръсено с нарязания магданоз.
Сервирайте Пълнено пиле с пушени кренвирши с картофена салата с гъби.