Макарони със сос от зеленчуци, кайма и бекон

03/09/2019
"Тайната на вкусните макарони е в соса, с който са поднесени - убедете се сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо303
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в голям тиган за 5 мин. в загрята смес от маслото и зехтина наситнените лук и чесън, добавете ситно настърганите морков и целина и след 5 мин. сипете каймата и нарязания на кубчета бекон.

Когато каймата стане сипкава, подправете с босилека и ситно нарязания магданоз, ако е необходимо, долейте малко гореща вода и задушавайте под капак 30 мин. на тих огън.

Наръсете с черен пипер и сол на вкус, налейте виното, добавете размитото с малко вода доматено пюре, разбъркайте и гответе 5 мин. на слаб огън.

Смесете получения сос с предварително сварените в подсолена вода и отцедени макарони и ги поднесете веднага.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар