Бисквитена торта с поръска от медени блатове

01/10/2019
"Тук въпросът не е едно парче торта искате ли, а как да не е много нахално, като за трети път поискате допълнително "
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца260
  • Преглеждания за седмицата126
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 пакета, маслени, тънки
  • блатове - 2 бр. медени
  • течен шоколад - 100 г или Нутела
  • За крема
  • яйца - 4 бр.
  • желатин - 4 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сметана - 250 мл
  • захар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване, прибавете при непрекъснато бъркане на струйка млякото, което предварително сте кипнали, сипете сместа в тенджера и я бъркайте при умерена температура около 10 мин.

Свалете от котлона, прибавете залетия с малко хладка вода желатин и бъркайте, докато се разтвори, и след като сместа напълно се охлади, добавете разбитата с миксер сметана.

Белтъците разбийте на твърд сняг, прибавяйте ги в крема лъжица по лъжица и бъркайте, докато се получи еднороден и пухкав крем.

В подходящ съд наредете слой бисквити, залейте ги с крем, отгоре сложете пак бисквити и крем, докато свършат бисквитите и оставете бисквитената торта да престои 12 часа в хладилника.

След това я залейте с течния шоколад, намажете отгоре с тънък слой от останалия крем и я поръсете отвсякъде с пасирани на трохи медени блатове.

Бележка: По желание към поръската може да добавите и счукани орехи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар