Сладкиш с ябълки по търновски

29/09/2019
"Въпрос на добър вкус е да знаеш как се приготвя този сладкиш и да изненадаш гостите с него "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 116
  • Преглеждания за месеца305
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • ябълки - 2 непълни ч.ч.
  • орехови ядки - ¾ ч.ч. счукани
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта с миксер или с тел в дълбок съд, сипете олиото и отново разбийте за няколко минути, след което постепенно прибавете брашното, което сте смесили добре с бакпулвера и содата, и бъркайте, докато се получи гъсто тесто.

Прибавете към тестото измитите, обелени и настъргани на едро ренде ябълки, счуканите орехови ядки и канелата, разбъркайте хубаво сместа, изсипете я в намаслена и набрашнена тавичка, загладете сладкиша и го сложете да се пече в предварително средно загрята фурна.

След като се запече (след не по-малко от 10 мин.), изключете горния реотан и печете 10 мин. само отдолу (през това време сладкишът се надува), след което включете отново горния реотан и печете така още 30 мин.

Проверете дали сладкишът е изпечен с тънка клечка (за зъби), ако клечката е суха и по нея няма следи от тестото, е готов.

Извадете ябълковия сладкиш от фурната, оставете го да изстине, след което го прехвърлете в продълговата чиния, поръсете го с пудра захар и го поднесете с кафе или чай.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар