Малки маслинени питки без глутен

16/06/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАНовак39051694
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукваме яйцата, добавя се кисело мляко, в което е разбит бакпулверът. Трябва да шупне.

Сипва се при яйцата, овкусяваме с малко сол, зехтин, нарязани маслини на парчета и с брашното се разбърква гъсто тесто.

С ръце се оформят 5-6 топки леко се сплескват на малки питки и нареждаме върху хартия за печене.

Печем в загрята фурна на 180 градуса, докато се стегнат питките. Отнема около 15-20 минути. При проба на тестото с клечка, не трябва да залепва нищо по него.

Нашите безглутенови питки са готови! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар