Пържени агнешки кебапчета

24/06/2019
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 г без кости
  • лимони - 1 бр.
  • стар лук - 2 глави, кромид
  • зелен лук - 2 връзки
  • бял хляб - 200 г без кората, сух
  • масло - ½ пакетче, краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета, прибавете нарязаните на едро глави стар лук, поръсете с черен пипер и сол, разбъркайте добре и оставете сместа за 3-4 часа на студено място.

Накиснете хляба във вода, изстискайте го и заедно с месото и лука ги прекарайте 2 пъти през месомелачката.

Прибавете към каймата около 80 мл вода и я разбъркайте добре, след това я бийте върху кухненска дъска, намокрена с вода.

Оформете от нея кебапчета, оставете ги да престоят 30 минути, изпържете ги в сгорещеното масло и ги сервирайте веднага, гарнирани с едро нарязания пресен лук и резени лимон. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар