Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебапчета»Пържени агнешки кебапчета

Пържени агнешки кебапчета

Пържени агнешки кебапчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • агнешко месо - 600 г без кости
  • лимони - 1 бр.
  • стар лук - 2 глави, кромид
  • зелен лук - 2 връзки
  • бял хляб - 200 г без кората, сух
  • масло - ½ пакетче, краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета, прибавете нарязаните на едро глави стар лук, поръсете с черен пипер и сол, разбъркайте добре и оставете сместа за 3-4 часа на студено място.

Накиснете хляба във вода, изстискайте го и заедно с месото и лука ги прекарайте 2 пъти през месомелачката.

Прибавете към каймата около 80 мл вода и я разбъркайте добре, след това я бийте върху кухненска дъска, намокрена с вода.

Оформете от нея кебапчета, оставете ги да престоят 30 минути, изпържете ги в сгорещеното масло и ги сервирайте веднага, гарнирани с едро нарязания пресен лук и резени лимон.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: