Яхния от моркови

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k662
13/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако знаете как ще ви се услади тази морковена яхния с малко хлебче"

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • целина - 100 г
  • магданоз - ½ връзка
  • куркума - ½ ч.л
  • кимион - ½ ч.л
  • индийско орехче - ¼ ч.л
  • канела - ¼ ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се почистват и измиват, след което се режат на колелца. Лука се почиства и реже на ситно, чесъна и целината също се режат на ситно.

В дълбок тиган или тенджера се загряват 1/3 чаена чаша олио, в която се изсипва лукът, чесъна и задушаваме за около минута. След това се добавят нарязаните моркови и целина, разбъркваме.

След 3 – 4 минути се добавят всички индийски подправки, както и ½ ч.л сол. Разбърква се добре, добавя се вода и яхнията се оставя да ври на слаб огън до готовност.

Магданозът се нарязва на ситно и с него се поръсва готовата яхния от моркови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: