Начин на приготвяне
Оризът се сварява в по-голямо количество подсолена вода. Яйцата също се сваряват за 7 минути.
През това време се запържва обелената и нарязана скилидка чесън с няколко супени лъжици зехтин.
Щом се зачерви, се добавя добре отцеденото месо от раци. Посолява се леко и се добавя по щипка къри и лют червен пипер. Оставя се 2 минути вкусовете да се смесят и се сваля от котлона.
Краставицата се измива, обелва и реже на тънки парченца. Чушката се почиства и реже на парчета. После ананасът се бели и реже на кубчета. Обелете яйцата и ги нарежете на еднакви парчета.
Оризът се отцежда и измива под течаща вода, а след това се прехвърля в съд за сервиране. Добавят се чушката и краставицата.
Нареждат се отгоре охладеното месо от раци и разпределете ананаса, наситнения лук и парченцата яйца. Подправете със сол и зехтин това оризово ястия тип паеля.