Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Паеля с месо от раци

Паеля с месо от раци

Паеля с месо от раци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • ориз - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • раци - 250 г месо
  • краставици - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • ананас - 3 кръгчета
  • зелен лук - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • къри
  • червен пипер - лют
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява в по-голямо количество подсолена вода. Яйцата също се сваряват за 7 минути.

През това време се запържва обелената и нарязана скилидка чесън с няколко супени лъжици зехтин.

Щом се зачерви, се добавя добре отцеденото месо от раци. Посолява се леко и се добавя по щипка къри и лют червен пипер. Оставя се 2 минути вкусовете да се смесят и се сваля от котлона.

Краставицата се измива, обелва и реже на тънки парченца. Чушката се почиства и реже на парчета. После ананасът се бели и реже на кубчета. Обелете яйцата и ги нарежете на еднакви парчета.

Оризът се отцежда и измива под течаща вода, а след това се прехвърля в съд за сервиране. Добавят се чушката и краставицата.

Нареждат се отгоре охладеното месо от раци и разпределете ананаса, наситнения лук и парченцата яйца. Подправете със сол и зехтин това оризово ястия тип паеля.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: