Начин на приготвяне
Сложете маслото в микровълновата фурна и го разтопете на максимална мощност за 1 минута. Сложете в него накъсаното месо от раци и гответе още 1-2 минути на макс.
Междувременно смесете сметаната, яйчения жълтък, куркумата, двата вида сос, лимоновия сок и малко от лимоновата кора, подправете със сол и чили и разбъркайте добре.
С получения сос залейте месото от раци, разбъркайте добре и върнете обратно във фурната. Пуснете ястието за 5-6 минути на средна степен, като внимавайте да не кипне. Докато се готви, го разбъркайте няколко пъти.
Пресипете го в подходящи съдове и го охладете, докато маслото се втвърди. По желание може да залеете всяка порция с допълнително масло, за да предотвратите изсъхването на месото от раци.
Поднесете изстудено с препечени филийки.