Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Предястие с месо от раци

Предястие с месо от раци

MarianeMariane
Джедай
202162280
Предястие с месо от раци1 / 2
02/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • месо от раци - 350 г сварено
  • масло - 5 г
  • сметана - с.л. течна
  • яйца - бр.
  • куркума - 1/2 с.л.
  • сос табаско - навкус
  • сос уорчестър - 1 1/2 ч.л.
  • лимони - 1 1/2 ч.л. сок и кора
  • сол
  • чили - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото в микровълновата фурна и го разтопете на максимална мощност за 1 минута. Сложете в него накъсаното месо от раци и гответе още 1-2 минути на макс.

Междувременно смесете сметаната, яйчения жълтък, куркумата, двата вида сос, лимоновия сок и малко от лимоновата кора, подправете със сол и чили и разбъркайте добре.

С получения сос залейте месото от раци, разбъркайте добре и върнете обратно във фурната. Пуснете ястието за 5-6 минути на средна степен, като внимавайте да не кипне. Докато се готви, го разбъркайте няколко пъти.

Пресипете го в подходящи съдове и го охладете, докато маслото се втвърди. По желание може да залеете всяка порция с допълнително масло, за да предотвратите изсъхването на месото от раци.

Поднесете изстудено с препечени филийки.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: