Начин на приготвяне
Залейте изсушените гъби с 80 мл студена вода и като омекнат, ги извадете от водата, без да я изхвърляте, и ги нарежете на ситно, след което ги сипете в горещото масло и ги изпържете за 3-4 мин. заедно с резените лук и ивичките бекон.
Добавете филийките печурки и колелцата моркови и задушавайте сместа още 3 мин., после я залейте с бульона и водата, в която са киснали гъбите, и след като кипне, я варете 5 мин. на умерен огън.
Прибавете сварените предварително в 2 л подсолена вода и отцедени макарони, разбъркайте хубаво сместа, изсипете я в намаслена тава, подравнете я и я залейте с изварата, разбита с прясното мляко, яйцата, сол и черен пипер, и печете ястието с макарони и гъби 30-35 мин. във фурна, загрята на 200 градуса.
Вкусна запеканка с гъби!