Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Задушени пилешки бутчета с ябълков сос

Задушени пилешки бутчета с ябълков сос

Задушени пилешки бутчета с ябълков сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • ябълки - 1 голяма
  • ориз - 200 г, сварен в подсолена вода
  • масло - 125 г краве
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука, нарежете го на полумесеци, изсипете го в гевгир, облейте го с вряла вода и го оставете да се отцеди, след което го подсушете.

В тенджера изпържете в загрятото масло измитите, подсушени и натрити със сол пилешки бутчета, докато се зачервят, след което ги извадете, и в същата мазнина запържете лука до прозрачност и поръсете с брашното и червения пипер.

Залейте с гореща вода, подправете с черен пипер и сол, сложете нарязаната на парчета почистена от дръжката и семената ябълка, върнете бутчетата и задушавайте на тих огън ястието до готовност.

Претрийте соса през сито, залейте с него порциите с бутчетата, гарнирани с варен ориз, и ги поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: