Сос от зеленчуци с кайма

18/06/2019
"Докато пастата се свари алденте - вие пригответе ароматен сос от зеленчуци с кайма "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжана, нарежете го на по-едри кубчета, посолете ги, оставете ги в гевгир за 30 мин., за да се отцеди горчивия им сок, и ги подсушете.

В голям дълбок тиган загрейте олиото, изпържете каймата при непрекъснато бъркане, докато се промени цвета ѝ, добавете накълцания на малки кубчета лук и задушавайте 2-3 мин.

Прибавете патладжана и нарязаните тиквички и пържете 3-4 мин., добавете надробените домати заедно със сока от консервата, долейте 100 мл топла вода, похлупете тигана и задушавайте 15 мин., като разбърквате от време на време.

Прибавете ригана, розмарина и сметаната и гответе ястието, докато се посгъсти, подправете го с черен пипер и сол, разбъркайте го и го поднесете веднага в същия съд.

По желание гарнирайте със спагети.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар