Ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони със сос от зеленчуци, кайма и бекон

Макарони със сос от зеленчуци, кайма и бекон

Макарони със сос от зеленчуци, кайма и бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Тайната на вкусните макарони е в соса, с който са поднесени - убедете се сами"

Необходими продукти

  • макарони - 400 г къси
  • телешка кайма - 300 г
  • бекон - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 главичка
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - ½ връзка
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • бяло вино - 200 мл, сухо
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 40 г краве
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в голям тиган за 5 мин. в загрята смес от маслото и зехтина наситнените лук и чесън, добавете ситно настърганите морков и целина и след 5 мин. сипете каймата и нарязания на кубчета бекон.

Когато каймата стане сипкава, подправете с босилека и ситно нарязания магданоз, ако е необходимо, долейте малко гореща вода и задушавайте под капак 30 мин. на тих огън.

Наръсете с черен пипер и сол на вкус, налейте виното, добавете размитото с малко вода доматено пюре, разбъркайте и гответе 5 мин. на слаб огън.

Смесете получения сос с предварително сварените в подсолена вода и отцедени макарони и ги поднесете веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: