Телешко задушено в ароматен винен сос

01/07/2019
"Не жалете хубавото вино - сипете колкото трябва, за да получите най-ароматното и крехко телешко на света "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо528
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг бонфиле
  • лук - 2 средни глави, кромид
  • лимони - 1 бр.
  • корени за супа - 1 връзка
  • червено вино - 130 мл, сухо
  • масло - 40 г краве
  • брашно - 2 с.л.
  • хвойна - 5 зърна
  • черен пипер - зърна
  • дафинови листа - 2 бр.
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте 1 л вода и добавете обеления и разрязан на четвъртинки лук, обелените, измити и нарязани на по-едри парчета корени, хвойната, дафиновите листа, мащерката и зърната черен пипер.

Подправете със сол и след като кипне, сложете месото от телешко бонфиле, намалете котлона и варете 60 мин. под капак, след което извадете месото и прецедете бульона.

В голям тиган загрейте маслото и при непрекъснато бъркане изпържете в него брашното, след което налейте на порции 500 мл от прецедения бульон, като продължавате да бъркате.

Добавете нарязания на по-дебели резени лимон, подправете с черен пипер и сол и варете на тих огън 25-30 мин., като разбърквате периодично.

Налейте виното, сипете нарязаното на филийки сварено телешко месо и след 3 мин. свалете ястието от огъня.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар