Начин на приготвяне
В тенджера налейте 1 л вода и добавете обеления и разрязан на четвъртинки лук, обелените, измити и нарязани на по-едри парчета корени, хвойната, дафиновите листа, мащерката и зърната черен пипер.
Подправете със сол и след като кипне, сложете месото от телешко бонфиле, намалете котлона и варете 60 мин. под капак, след което извадете месото и прецедете бульона.
В голям тиган загрейте маслото и при непрекъснато бъркане изпържете в него брашното, след което налейте на порции 500 мл от прецедения бульон, като продължавате да бъркате.
Добавете нарязания на по-дебели резени лимон, подправете с черен пипер и сол и варете на тих огън 25-30 мин., като разбърквате периодично.
Налейте виното, сипете нарязаното на филийки сварено телешко месо и след 3 мин. свалете ястието от огъня.