Пилешки бутчета с ябълки и къри

11/09/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сгорещете олиото и запържете в него измитите, подсушени и натрити със сол и половината къри бутчета от всички страни до зачервяване, след което ги извадете и ги сложете върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

В тенджера загрейте маслото и изпържете за 5-6 мин. в него наситнения лук и измитите, обелени, почистени от семенната им част и нарязани на парченца ябълки, добавете доматеното пюре, брашното и захарта, поръсете с останалото къри и разбъркайте.

Залейте с бульона, върнете бутчетата и след като ястието кипне, го задушавайте 30 мин., като малко преди да стане готово, го подправете с лимоновия сок и го разбъркайте. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар