Таратор с тученица и листа от червено цвекло

03/06/2019
"Един необикновен таратор с тученица и листа от червено цвекло, който ще ви очарова с интересен, но познат вкус "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо427
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресни листа от тученица се почистват от дебелото стебло и с измити листа от цвекло се нарязват на ситно. Разбива се кисело мляко с лъжичка сол, налива се студена вода до нужната гъстото и прибавяме листа от тученица и листа от червено цвекло.

Накрая се овкусява с пресовани скилидки чесън, нарязан копър и охладен се сервира.

Листата на червеното цвекло съдържат витамин С, витамин А, цинк, фосфор, фибри и доставят на организма добро количество протеини. Листата на цвеклото имат и по-високо съдържание на желязо от спанака, а също и по-висока хранителна стойност от самото цвекло.

Тученицата е богата на витамини, минерали и фибри. Богата на магнезий и затова е полезна за сърцето. Тученицата е сред храните за отслабване. Благодарение на съставките в нея, тя е незаменим помощник в битката с излишните килограми.

Сега е времето да я прибавяте както в таратор, така и във всяка салата. Хапвайте на воля и бъдете здрави!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар