Ezine.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Лятна супа с цвекло и варени яйца

Лятна супа с цвекло и варени яйца

Лятна супа с цвекло и варени яйца
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Класическа лятна супа с цвекло и варени яйца"

Необходими продукти

  • сметана - 400 г заквасена
  • червено цвекло - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • вода - около 1200 мл
  • краставици - 1 бр.
  • яйца - 3 бр., сварени
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загънете цвеклото във фолио и изпечете във фурна до омекване. След като изстине, обелете и настържете на едро ренде.

Нарежете две яйца и краставицата. Накълцайте чесъна и копъра. Смесете продуктите за студената супа в купа и разбъркайте.

Посолете, сипете вода и сметаната. Разбъркайте и поднесете готовата супа с резен яйце и магданоз.

Лятната супа с цвекло и варени яйца е готова!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: