Начин на приготвяне
Ако рибките са дребни - първо се почистват от вътрешностите, опашките и главите и се накисват в топла вода с оцета за час, след това се отцеждат, подсушават и тогава се смилат в машинката за кайма с най-ситната приставка (заедно с костите).
Ако използвате обезкостено рибно филе (сьомга, скумрия, бяла риба и т.н.), филето се накълцва на много ситно. В купа се омесват всички продукти.
Каймата се оставя да си почине и да се овкуси на студено в хладилник за около един - два часа.
Оформят се с влажни ръце малки рибни кюфтета от сместа, овалват се в брашното, изтупват се и се поставят в намаслена с олио тавичка. Отгоре леко се поръсват с малко олио.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, на средна решетка и включен вентилатор за около 20 минути.
Поднасят се като предястие или като основно ястие с гарнитура по избор - свежа сезонна салата, картофено пюре или ризото.
Добър апетит!