Панирани в кашкавал пилешки филета с гарнитура от зеленчуци

13/09/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене70 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 бр. филета от гърди
  • белтъци - 1 бр.
  • кашкавал - 5 с.л. твърд, настърган
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За гарнитурата
  • картофи - 400 г
  • спанак - 100 г замразен
  • зехтин - 2 с.л.
  • грах - 150 г замразен
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте внимателно филетата, натопете ги в леко разбития с черен пипер и сол белтък, оваляйте ги в настърган кашкавал и ги изпържете от двете страни до зачервяване в сгорещения зехтин.

След което ги сложете в тавичка в средата на предварително загрята на 180 градуса фурна и ги печете 15 мин.

Сварете в подсолена вода обелените, измити и нарязани на кубчета картофи, като малко преди да станат готови, добавете грах, след което ги изцедете.

Разбъркайте ги с размразения и отцеден спанак и ги подправете със зехтина, оцета, черен пипер и сол.

Поднесете филетата, гарнирани със зеленчуците. По желание залейте месото с доматен сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар