Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Панирани зеленчуци по италиански

Панирани зеленчуци по италиански

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Панирани зеленчуци по италиански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • цвят от тиквички - 12 бр.
  • аспержи - 12 стръка
  • брашно - 1/3 ч.ч. (50 г), царевично
  • зехтин - 2 ч.ч. (500 мл), за пържене
  • крокети - 6 бр., картофени, замразени
  • качамак - 6 триъгълника, готов
  • карфиол - 6 розички
  • брашно - 1/3 ч.ч, обикновено
  • яйца - 4 бр., леко разбити
  • галета - 1 ч.ч.(125 г)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цветовете на тиквичките се отделят, но тиквичките се режат на дебели парчета по диагонал. Цветовете на тиквички, тиквичките, аспержите се потапят в царевично брашно.

Зехтинът се загрява, зеленчуците се пържат около 7 мин. Картофените крокети, качамакът и карфиолът се се овалват в обикновено брашно, после се потапят в яйцата, а най-накрая в галетата.

Пържат се в силно загрята мазнина около 7 мин. Вадят се решетъчна лъжица и се оставят върху кухненска хартия. Поднасят се със сос по избор, за топене.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: