Класически кюфтета

13/05/2013
"Ако не знаете, ето така се правят кюфтета - рецептата от нашите баби и майки, с която сме израснали и продължаваме да приготвяме на семейството си "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 636
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари11 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с подправките, яйцето, измитата и смачкана филия хляб и ситно нарязания лук.

Меси се добре около 4-5 минути. Слага се в хладилник за 1/2 час, за да се стегне.

След това се оформят с мокри ръце тънки кюфтета и се пържат.

Желателно е да не се овалват в брашно или галета.

Когато са придобили тъмнозлатиста коричка, кюфтета се вадят от тигана и се слагат върху кухненска хартия, за да се изтече останалото олио.

Рейтинг

5 8
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Дани
Дани
01.01.2014 20:42
С кимион или не,който както си ги обича.
4
0
ВИЛИ
ВИЛИ
21.10.2013 15:42
С КИМИОН СА МНОГО ПО-ВКУСНИ КЮФТЕТАТА, НО ЛУКЪТ ВИНАГИ ГО СЛАГАМ ПРЕДИ ПЪРЖЕНЕ, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ КАЙМАТА СИ ПРОМЕНЯ ЦВЕТА И ВКУСА.
1
1
христо
христо
11.10.2013 20:16
едно не ми е ясно кой ви е казал че содата помага
3
1