Хрупкав пържен толстолоб

АнабелАнабелНовак281
29/05/2019
"Хрупкав толстолоб, дебела сянка и студена бира - готови сме за лятото "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо272
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • толстолоб - 4 бр. котлети
  • сол
  • брашно - 6 с.л. пшеничено
  • царевично брашно - 6 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените рибени котлети се осоляват и оставят за около два часа покрити в хладилник.

В широка чиния се смесват двата вида брашно, куркумата, червеният и черният пипер.

Всяко парче толстолоб се овалва от всички страни и се слага в тиган със сгорещено олио.

Рибата се пържи и от двете страни до получаване на хрупкава златиста коричка.

Пърженият толстолоб се слага върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.

Поднесете пържения толстолоб с гарнитура по желание.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар