Начин на приготвяне
Най-бързият начин е да разбиете яйцата със захарта и маслото до пълното разтваряне на захарта и до придобиване на консистенция на крем.
Но ако искате да сте по-прецизни, разделете яйцата на белтъци и жълтъци, разбийте белтъците с 1/3 от захарта до сняг.
След това разбийте жълтъците със захарта и маслото отново много добре, добавете прясното мляко и при непрекъснато бъркане добавете предварително пресятите брашно, бакпулвер и ванилия.
Готовата кексова смес разделете на 3 равни части. Най-прецизно е, когато измерите цялото количество (при мен беше около 1048 г и ги разделих на по 348 г в 3 купички).
Едната част изсипете в съда, в която ще се изпече кекса.
Към втората добавете какаото и бъркайте до хомогенност. Изсипете върху бялата смес във формата и с помощта на клечка за зъби направете извивки.
Изсипете и третата част върху какаовата и изпечете на 160 градуса за около 30-40 минути.
Докато е все още горещ, извадете мраморния кекс и го поставете върху решетка (така ще приеме и формата на решетката) и след като изстине, поръсете Златния кекс с пудра захар.
Коментари