Начин на приготвяне
За приготвянето на домашен сладолед от варена тиква ни е нужна 300 г тиква. Тя може да бъде предварително замразена или в сурово състояние. Почиства се от кората и семките, след това се поставя в тенджера с вода, колкото да я покрие.
Вари се около 10 - 15 минути на средна степен на котлона. Измива се със студена вода и се намачква с вилица.
В блендер, Нутрибулет или пасатор се изсипват намачканата вече тиква, сметаната (добре да бъде сладкарска, но може с обикновена и да си добавим повече мед за сладост), прясното мляко и лъжичка мед.
Включваме блендера на първа степен и блендираме до получаване на гладка текстура.
В кутия изсипваме сместа и прибираме във фризера за няколко часа.
Домашният сладолед от варена тиква може да се сервира със сурови ядки или няколко капки сироп от сладко.