Начин на приготвяне
Внимателно почистете пъпеша от кората и семките и го нарежете на парчета. Пасирайте с помощта на блендер или пасатор (отделете около 150-200 г настрана за украса).
Разбъркайте млякото със захарта и при непрекъснато бъркане кипнете за 1-2 минути. Свалете от огъня и веднага смесете с пъпешовото пюре. Кипнете отново и свалете веднага от огъня. Добавете сметаната и ванилията и разбъркайте.
Оставете сместа да изстине на водна баня и приберете във фризер за 60-90 минути. Извадете охладената смес и пасирайте. Приберете отново в хладилник и изстудете за около 90 минути. Отново разбъркайте стегналата смес и приберете за 4-5 часа в хладилник.
Поднесете сладоледа гарниран с парченца пресен пъпеш и/или бисквитки.
Коментари