Сорбе от ягоди

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Сорбе от ягоди1 / 2
12/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2-3 чаши
"В сезонът на сорбетата ягодовото сорбе е най-търсеното от всички"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл
  • захар - 80 грама
  • ягоди - 4 чаени чаши
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разтваря на слаб огън във водата. След това отстранете от котлона и оставете захарната вода да изстине.

С миксер, кухненски робот или пасатор разбийте ягодите и ги прецедете през сито.

Прибавете ягодовото пюре и лимоновия сок при захарния сироп.

Изсипете сорбето в плосък съд и замразете за около 5 - 6 часа, като на всеки 2 часа трябва да разбърквате сместа.

Сервирайте сорбето в стъклени чаши, а малко преди да го поднесете разбъркайте в вилица.

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: