Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Варена тиква»Варена тиква с доматен сос

Варена тиква с доматен сос

Варена тиква с доматен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • тиква - 500 г /обелена и почистена/
  • доматен сок - 2 ч.ч.
  • телешки бульон - 1 кубче
  • лук - 2 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме тиквата в подсолена вода, отцеждаме я и оставяме на топло. Нарязания ситно лук позапържваме в олиото, заливаме с доматен сок, в който е разбито брашното, добавяме и натрошения бульон и захарта.

Варим всичко на тих огън до готовност, като разбъркваме често. Сваляме от огъня, опитваме на сол и заливаме сварената тиква.

Поръсваме с черен пипер и наситнения магданоз и сервираме ястието топло по желание със синьо сирене.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: