Кисело зеле на глави за зимата

23/05/2019
  • Приготвяне120 мин.
  • Общо120 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеле - 50 г цели глави
  • сол - 1.5 кг
  • царевични зърна - по желание
  • хрян - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелките от външните листа, поръсете ги със солта и ги залейте със студена вода, като саламурата трябва да облее навсякъде и да покрие зелето най-малко 5-10 см.

Върху тях поставете кръстачка (от букови дъски), а най-отгоре изварен речен камък.

Първата седмица претакайте през ден, а до завършването на ферментацията – един или два пъти седмично.

Ако желаете зелевият сок да стане резлив и по-приятен на вкус, добавете царевични зърна и хрян. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар