Кисело зеле на глави за зимата

23/05/2019
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеле - 50 г цели глави
  • сол - 1.5 кг
  • царевични зърна - по желание
  • хрян - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелките от външните листа, поръсете ги със солта и ги залейте със студена вода, като саламурата трябва да облее навсякъде и да покрие зелето най-малко 5-10 см.

Върху тях поставете кръстачка (от букови дъски), а най-отгоре изварен речен камък.

Първата седмица претакайте през ден, а до завършването на ферментацията – един или два пъти седмично.

Ако желаете зелевият сок да стане резлив и по-приятен на вкус, добавете царевични зърна и хрян.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
12.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар