Начин на приготвяне
Картофите се белят, измиват и нарязват на тънко в тава. Загрява се малко олио в тенджерка и в него се слага лукът. Когато придобие светлозлатист цвят, се добавя и каймата, прави се на трохи.
Малко преди да е готова се добавя червен пипер и се бърка. При картофите се слагат червен пипер, черен пипер, сол и чубрица.
Когато каймата е готова, се изсипва при картофите и всичко се бърка добре. Налива се вода, почти да покрие картофите, и се слага във фурната, като от време на време се гледа и се бърка.
Когато картофите са готови, се прави заливката. Смесват се киселото мляко, яйцето и содата и се бъркат. Така се изсипват върху картофите, че да покрие всичко.
Отново се слага във фурната, а когато е готова заливката, може да се настърже кашкавал отгоре и да се сложи за още 5 минути във фурната.